Thursday, February 24, 2011

Korea punye cite.... lagi??

Salam. Lately ni banyak sangat cite korea, lagu korea, barang-barang korea kat Malaysia ni. Aku tak tau knape, aku cube minat kat dorang nih, tapi macam tak boleh jerk. Woh, kepada peminat Korea, jangan marah aku keyh. Ni jujur dari hati ni. Huu.

Penah la taon lepas time kat Pasum bestie aku fanatik gila cite Korea, pastu suro aku tengok cite You're Beautiful yang ada group A.N.J.E.L.L uh. Cite tuh best jugak. Lagipun da lame gila time sekolah rendah dulu last aku tengok. Itu pun amek mase dekat nak setaon abeskan. Entahla. Pastu dia kate ade cite best lagi, waaaa, tak sanggup nak tunggu setaon abeskan lagi. Hee.

You're Beautiful




Sebab ape erk aku tak minat?

1) UTAMA sekali - Dulu aku penah kene sound teruk ngan sorang manusia neh sebab tak minat Korea. WHAT THE *tooott*??!! Bagai dipanah petir aku time tuh. MyEm0.Com Tah pape. Macam haram. Bengkek gila ah. Perlu ke nak sound orang semata-mata sebab aku tak minat Korea, kalau ko nak sound aku sebab tak minat tengok cite-cite agama bole tahan la jugak, ni sebab-sebab yang tak bole diterima akal langsung. Sabaaaarr jela (trademark abang gemuk cite kak limah). Hee.

2) Aku lebih cenderung kepada cite-cite TAMIL. Gahaha. Ye aku tau pelik. Shuhhhh. Diam2. Cite tamil best kot. Satu sebab dia mepek banyak, time gaduh uh dan-dan lah hero yang kurus kering boleh hentam bonzer2 besar, pakai tangan beb, manual je, tak payahla sibuk2 nak cari senapang pistol bagai. Yang lain sebab kelakar tak hingat. Kalau korang tengok cite Sivaji : The Boss, memang dari mula sampai habes korang bantai gelak je, sampai menanges-nanges aku gelak arituh. Bayangkanla heroin tu reject hero sebab hero tu hitam, terus hero uh pegi wat spa lah, pakai whitening atas sampai bawah, pastu nak kua uma pakai baju astronaut, mengong je. Haha.
  MyEm0.Com

SIVAJI : THE BOSS
'Dey, gua gangster kampung pisang! Jangan main-main ngan spek gua!'

3) Video klip dance Korea especially yang perempuan, mesti ada unsur-unsur nak seduce (goda) orang. Tapi bukan semualah. Contoh macam *........* (telah diedit sbb ade org mara), aku minat je dorang, tapi bila tengok dorang dance, memangla comel, entahla, macam gedik je. Tu opinion aku jerk. Aku lagi prefer dance macam ala-ala Step Up ke, High School Musical , yang macam tu la. Nampak la betul nak dance, even ada seduce part pun tak nampak ketara sangat. Smart! Kalau Korea dance smart yang aku minat macam Suju, Beast.

4) Fenomena a.k.a demam Korea ada kat mana-mana sampai buat aku jadi rimas. Kalau pegi sini, 'eh, ko tengok tak cite tuh, hero dia hensem!'. Kalau pegi sana, 'ko tengok tak cite XXX tu, ape? ko tak tengok? Pe ah. Orang sume da tengok, ko je ketinggalan zaman.' Urghhh. Rimas rimas. Aku ni jenis malas nak follow cite lame-lame, tu yang kadang-kadang cuba ah nak bukak tengok, baru 1 2 episod je da bosan. Memang sebab da mindset kot tak minat, nak buat camne. Sib bek ah arituh jumpa geng yang tak terjebak ngan demam Korea sangat, so at least adela geng nak cite. Kalau tak, masuk geng-geng lain, balik-balik cite Korea, macam da takde cite laen.  MyEm0.Com

-End- Hee. Disini aku nak minx maap lah kalau peminat fanatik korea ni mara, bukan aku kutuk tau, just sharing my opinion jerk. :) Korang jangan la pulak banned aku pasni sebab tak minat Korea, just susah sikit nak masuk dalam hati. Bole je tengok cite-cite uh, tapi slow2 la kot. Huhu. Kalau bagi tengok cite Kak Limah camtu bole pulak laju kan takde tangguh2 sampai setaon. Eheks.

Okie. Nak gerak gi lab japgi. Tata titi tutu. MyEm0.Com (waa. tak suke frame emoticon tuh.cne nak ilangkan?)
Thank you for reading! Love, Hanim :)

9 109 orang komen:

Anonymous said...

You just pick wrong singer...

sitinurulafiah said...

sape yg sound syg??

Hanim Nordin said...

anonymous: sorrylah.
syg: huu. adelaa org tuh.

Anonymous said...

yes. sokong hanim. kaw tak payahlah layan diorang ni sangat. aku pun lagi suka tengok step up tu drp layan korea. chill.

Anonymous said...

Mmg tol Girls Generation (GG) uh seduce owg. if u wnt 2 sing, juz prform d songs. if u wnt 2 dance. then u juz show d art of dance.
Dun need 2 show ur nice body. dfntly people wtch u juz 2 look out ur body not d beautiful of ur dnce prrforming. dun need 2 cover ur untalented vocal wif dis silly thngs. let people judge ur talent. not urself.

iFFaH said...

i thought awk minat big bang..???

Hanim Nordin said...

yup, but tu before kne sound ngan anonymous itu. sangat geram. huwawa T__T

iFFaH said...

owh..lorh..peduli la ape org nak kate..dorg 2 sape..stakat minat je watpe..kalau fasih cakap xpe la gak kan..??poyo je lebih..(mcm mengate diri sendiri je..haha) tp kite xfanatik ok..layan lagu je..drama kureng.. :) sape anonymous yg sound awk 2??meh kite sound balik..haha.. ;p

Hanim Nordin said...

hee.tau takpe. fanatik sangat sampai sibuk nak sound orang. macam *tooott* jerk. Hee. kite pun lebey krg macam awkla kot. layan je tapi takdela sampai jadi kipas-susah-mati camtuh. =.='' hee. sape? heh. bahaya gitau kat sini. bia dye trase sendiri sudeyy. :)