Friday, February 25, 2011

I miss you too syg!

reply kepada blog entry sayang arituh - sweet.as.sugar : i really miss the moment with you


It's all about you sayang, SITI NURUL AFIAH.

Masa kat Asasi UM (PASUM) dulu, kenal ngan sorang budak ni, Peah, die schoolmate kepada rumate aku. Memang mase ni ingat kitorang takde chemistry, aku kawan ngan die mule2 dulu pun sebab rumate aku, Nab. So, lame2 kawan macam da okeh, tibe2 lak nab rumate aku tuh kene sambung blaja kat mesir, aku da cuak takut tak dapat ngam ngan peah.
left : sham-peah-nab-hanim


After lame2, barula aku realized, kitorang actually satu kepala. Minat semua same. Macam kalau de pape senang je nak tolak ansur. Kadang-kadang suke wat keje gile.

   mekap guna highlighter kat library UM                tangkap gambar kat lecturer hall punye projector

Penah skali ponteng kuliah semate-mate tolong jiran bilik aku tengok wayang, die tersilap beli tiket. Tak bole bla! Cite yang valentine's day tu. Pastu pakai baju sesame pattern tapi colour je lain.


Then, penah skali, Peah ni down gila, teruk gila dia nanges. Dala esok nak test algebra, aku bole plak suggest kat dia jomla tenangkan diri, jalan-jalan area UM pukul 2 pagi tuh. So bole plak jalan-jalan sampai kat area padang varsiti yang besar tuh tengah-tengah malam buta. Sunyi je. Sejuk. Kitorang duduk situ, sampai lah dia da tenang sikit, barula ingat nak balik. Fuhh. Sib bek tak nampak pape.

Time 28 december 2009, besday Peah, aku gi sambut berdua ngan dia kat Mid, time tu baru lepas Christmas, so jalan-jalan la area Mid tuh, cantik kan hiasan dorang. Makan Mcdonald, then sambung tengok movie : Princess & The Frog. So balik UM da dekat pukul 12 a.m. Seronok je tengok dia happy2 time tuh.

Oh ye, kitorang pun jadi JKP Asasi, kirenye macam AJK untuk budak-budak asasi macam tula, sebab member kitorang jadi ketua biro kenegaraan, so dia tarik kitorang jadi AJK under dia. Handlela macam-macam event, jadi AJK registration untuk Jogathon Pasum, AJK Game untuk English Fiesta, AJK Protokol untuk Malam Emas. Penat tapi seronok. Yang paling seronok, aku ngan Peah first time main bola baling and dapat 2nd place! Yay!

              
tengah lukis nombor kat kain untuk jogathon

hamper bola baling kesayangan

Time ada satu event besar kat Kolej (FRENSTER 12), aku ngan Peah jadi usherer VIP, first time jadi pengiring orang2 besar camtu. Best sangat sebab dapat pakai costume cantik, mekap pun make-up artist buatkan, then event malam tu pun macam grand jer. Hee~




 Lepas habis masing-masing da macam lampir, bolela stay kampung pisang pasni
 then join team kerabat zombie kat sane.

Ingat lagi kalau time makan, memang port kitorang kat meja tinggi kat cafe kolej, memang tak pernah tuka, balik-balik duk situ. Kalau bosan je salu lepak tasik, siang-siang, malam-malam. Pegi kuliah pun same-same. Kalau weekends bosan gilax, keluar jalan-jalan same-same.


Malam Emas Asasi kat Sunway Resort Hotel arituh, kitorang masuk tarian zapin, kelam kabut sebab nak praktis sekejap je, then ade pulak sikit selisih paham, tapi end up okay jugak! Baju malam emas aku ngan Peah ni patutnya sama but different colour, tapi atas sebab-sebab teknikal, aku terpaksa beli baju lain. Huu.

-penat praktis zapin belakang dewan-

team zapin malam emas asasi : zapin beradat






 Kat Asasi aku da jumpe bestie, aku jugak jumpe boyfie. Wippee~ *gedik* So, iqmal ngan peah ni salula jugak gado (main-main je) berebut-rebut sapa dapat date ngan aku dulu. Aku pentingkan Peah dulu than Iqmal, so kadang-kadang kalau Iqmal nak banje makan ke, kenela banje Peah skali. Gahaha. Sian. Tapi dorang pun kadang-kadang wat pakatan kenekan aku jugak. Ciss.

kat lab chemistry. same group, different class :D

             
last paper pasum, main buaian kat taman       (muka tension) iqmal dan peah pakat kenekan aku. =.=''

 Habis Pasum, kitorang jadi pembantu pelajar (PP) untuk handle orientation budak-budak RPKJ ngan PASUM sesi 2010/2011. Pegi kem PP same-same, penat gila tak hingat, tapi seronok. Then, bila time orientation week tuh, sangat seronok, buli budak-budak Pasum, heh, bajet nak buat muka garang, tapi tak jadi pun. Aku ngan Peah same biro, biro kegiatan, so memang tiap2 pagi or petang, kitorang tuka2 shift. Aku handle tarian Ayumi, Peah handle poco-poco. Tapi overall sume biro kegiatan memang kene involve ngan each activity and kitorang la yang tukang ceriakan keadaan lepas budak-budak ni kene mara ngan biro disiplin. Rindu zaman tu.





[orientation week RPKJ]



[orientation week PASUM]
  
biro kegiatan yang hepi :)



  (Iklan kejap : Kepada budak sel aku, sel 35 a.k.a Toge, hehe, mekaseh bagi kad comel, luv you guys!)


 Then kitorang pegi vacation sume PP kat Cameron Highlands. Wahh. Sejuk gila-gila.

 


OH! Adegan peluk-peluk.








Bila nak masuk degree, aku dapat UM, tapi Peah dapat UPM. Huu. Da tak bole together2 lagi. Sedey sangat. Rasa macam loner je bila dia takde. Sumpah masa few months masuk degree tu aku rasa macam kehilangan, sebab da tak jumpa geng sekepale camtuh. Sekarang da bole cope ngan surrounding. Hee~ but I still miss you sayang. Hope our friedship lasts forever. 

I love you :)



Thank you for reading! Love, Hanim :)

6 109 orang komen:

sitinurulafiah said...

i love you too,
waaa sempat eh snap pic kte tertdo! GRR ;p

Hanim Nordin said...

haha. time tuh yang baru lepas balik mid kan. gahaha. sape suro tido.

sitinurulafiah said...

eh syg, bukan ke time tuh yg kte semua kne key in name2 dak first year dgree. ape ntah, tp kne key in lah, pastu da ciap, ttrtdo kat citu, then syg kejutkan kte nek atas dlm 6 lbey, pastu baru kte kua ngn pacik besok tuh.kan2?

Hanim Nordin said...

ohh tang yang kua ngan pacik kite tak ingat. yang kite tau, haah, malam tuh kene key in data lepas balik mid yang pp asasi reramai. oooo~ kua ngan pacik pulak ye syg. gile tough tido kejap jerk. hik3

Afendi Othman said...

wah...dun worry..saya tengok2kan peah disini..keke//

Hanim Nordin said...

hahaha. tak bole bla :P