Thursday, February 17, 2011

Itu message sudah masuk maa.

Wahh. Bosan. Tu yang teringat nak update blog. Cewahh. Ni cheq nak habaq mai satu crita nehh.Pernah tak time korang tengah relax2, makan keropok twisties sambil menghirup nescafe buih-buih halusss, tiba-tiba ada message masuk..

'hai, boleh berkenalan?'

'hello, ni XXX kan? Awak ni comel la. Bole kite jadi kawan?'

atau lebih teruk lagi,

'hai awak, jom kapel!'

MyEm0.Com


Haa. Yang last tuh macam agak melampau dan tak tau malu laa kan. Boleh mintak itu selipar jepun masuk mulut puunn. Kelmarin, aku terkena gak camtuh. Time tuh baru je lepas solat maghrib kat fakulti, nak balik kolej pulak lepas tuh. Tiba-tiba je..


ingatkan sapela yang nak hantar message senja2 nih. Aaron aziz ke, Iqram Dinzzly ke (nak sume artis je, podahhh! ), tengok2..

'Askum. Hai leh kenal?'

Aku time tuh tengah takde keje. Balas lah macam ni 'Sapekah?'. Then die reply,

'Ni Abu (bukan nama sebenar). Sane 2 sape?'

Hanim : Haa?
Abu : Awak xsudi ke kenal ngan saya
Hanim : Saye xkenal anda
Abu : Sy pon xknal kamu. Tp sy nk knal kamu
Hanim : Ohh. Nme saye ahmad. Tapi org salu pggl bob

Dengar je nama BOB uhh, terus tak reply message dah. Gahaha. Nampak sangat main taip je nombor henpon pastu suka-suki je nak kenal ye. Dulu pun kat henset ayah penah jugak message camni masuk, time tu pulak dalam kereta nak balik kampung. Tiba-tiba je..

'Eh, ni Ayu kan? Saye Ali (bukan nama sebenar). Lama tak dengar crite.'
(Siap ade smiley lagi. Haha)

Ecehh. Taktik kotor bai. Banyaklah ekau punyo Ayu. Ni nombor bapak eden ni haa, entah sejak bilo tah bapak den tuka jadi Ayu pulakk.


Mood nakal sudah mari macam baby kat atas uh. So kitorang lah yang balas message tuh. Time tuh kat Sinar FM tengah hot dengan Salleh Yaacob yang jadi 'Abang Jam' sebutan Jam = Jem , jadi kitorang pun balas,

'Ye. Ali ye. Rasanya salah anta message ni. Name I Jamil. Tapi orang salu panggil I Abang Jam. Awww. Ali ni mesti hensem kan. Tergugat nyahh.'

'Alah Ayu ni memen pulak. Takpela. Boleh berkenalan?'

'Abang Jam mmg shuke shuke shangat org nak knal2 nih. Kalau boleh mak nak abang hensem yang kuat2, nanti bole tumbuk2 kan org2 jahat yg shuke kacau mak nih.'

Terus die tak balas. Gahaha. Nampak sangat feddhuup nak layan Abg Jam sorg tuh. So, len kali kalau ada orang hantar message camtuh and mood menggila pun datang,  bolelah try wat camtuh. Buatlah benda-benda annoying sampai orang tuh malas nak layan. Hehehe [gelak jahat]

Ye. Tau2 panjang sangat. Okehh. Saye stop sekarang.

Bye-bye.  MyEm0.Com

Thank you for reading! Love, Hanim :)

3 109 orang komen:

sitinurulafiah said...

hahaaa,,sape yg suke sgt kaco syg nihh, GRR

cma said...

haha. gyle kreatif kena kan org en. pasni boely try gak ah ^^

Hanim Nordin said...

syg: hee. xtaula sygg. dush2 dye sket :D
cma: heheh. cube jgn x cube :)