Monday, July 11, 2011

POXP Trip to Bangkok, Thailand : Teaser


Prosthetic and Orthotic Exposure Program (POXP) : Bangkok, Thailand


At first, bila my classmate Epul & Victor cakap nak buat trip ni, i was like 'woowww!', ternganga kejap, excited beb!Yela, orang lain buat trip paling jauh pun kat sempadan Malaysia je, ni nak wat kat THAILAND. Even nama Thailand tu takdela glamour macam UK, USA, LA and so on, but still dikira international gak kan. And serious rasa macam trip ni takkan menjadi, even dah agih biro macam-macam, cari sponsor sini sana, konflik yang berduyun, tapi tak sangka, finally we made it!

Thanks to Epul, Victor and my other classmates yang bersusah payah nak men-JADI-kan trip ni. Bayangkanla, nak cari sponsor camne. Kitorang tak keluarkan duit pun, even sesen. Malah, dapat elaun lagi. Yippeee!

At first, ayah tak bagi pergi sebab naik train, and date kitorang nak pergi tu, kat Thailand dah nak pilihanraya, boleh pulak keluar berita kat area selatan Thailand, bom bom tembak tembak mati mati, hadoyaii, buat hal pulak dorang ni. Kacau line.
train to Bangkok. ade bran? 

Then akhirnya, ayah bagi jugak, yela, kang tak dapat pergi, muka monyok je memanjang. Hee. So, a week before tu, ade preparation camp, macam pasal pasport ke, anything la, since this is my first time pergi luar negara, sungguh seksaited makkk jemahh! Haha. Gila. But the most important part yang aku balik UM for the camp is the show for the cultural night.

Aku diberi task untuk handle 1 Malaysia Dance, dulu time form 4, my school antara 50 sekolah yang terpilih untuk join 50 years celebration merdeka kat Stadium Merdeka, and that was the first time ever government buat. Syok sangat! Alang-alang tuh, aku cilok ah tarian tu sebab nak sangat tarian kebudayaan Malaysia kan. Tapi masa tak cukup, sempat buat tarian zapin, cina and india je, sarawak and sabah tak sempat, and lagipun tough sikit kot, janji ada unsur-unsur 1 Malaysia gituh.
zaman form 4-merdeka dance :)

And lagi satu, aku ngan member, Fadhila, kena nyanyi beb. Dak kelas lain suruh. Agak-agaknya sebab kitorang selalu memekak kot dalam kelas, haaa, amek kau, padan muka! Mula-mula  nyanyi lagu Candak, tapi sebab masing-masing bukan Syura or Siti Nurhaliza, semput beb. Last-last ambikla lagu Bakawali, semput jugak, tapi kitorang diWAJIBkan ambik lagu asli, nak lagu Siti? Haremss sekali. Noraniza Idris? Sama je dua kali lima.
tak mampu nak jadi Siti lagi. :'(

And before pergi pun family buat kenduri doa selamat. Thanks a lot. Will be continue the trip in the next entry.

Thank you for reading! Love, Hanim :)

2 109 orang komen:

Athirah Mustafar said...

naek train? saye brani!! hek3..

Hanim Nordin said...

haha. taniah tirah! pasni naik bot lak.