Monday, July 11, 2011

POXP Trip to Bangkok, Thailand : Day 01



Prosthetic and Orthotic Exposure Program (POXP) : 
Bangkok, Thailand

25.06.2011
Pukul 6 lebih, dah kena kumpul kat 4th college, UM. Serious. Time tu semua orang bergaya gila, macam nak pergi event, aku pakai tshirt buruk je, rase macam tak layak je join dorang. Sebab aku ingat ni trip nak travel, so tak main ah pakai skirt, baju bunga-bunga, memang baju-baju camtu aku tak bawak langsung ah. Sekali tettttt, aku ngan Fad je yang dah macam Makcik Rogayah nak pergi pasar punya outfit. Bas sampai, travel sampai Butterworth, lunch and tunggu train.
muka hepi nak naik train


vibration =.=

Berdebar beb! First time travel jauh camni, naik train pulak tu, macam cite Hindustan pun ada. Kuch Kuch Hota Hai. Haha! So nila keadaan dalam train.
setiap seat sorang dapat conquer. 


sejenis pintu automatic
Time dah sampai sempadan, Padang Besar, dah nak gelap, terpaksa benti jap, ada check2 imigresen, then belila keropok sebab memang tak ingat langsung nak beli maggi ke hape, mahal gila! And nasib baik dapat beli nasi goreng berharga rm4 untuk dinner. Kalau tak sampai pukul 2pm esok la berlapar. Fiuhh. And yang best nya, bila malam, tempat duduk kitorang tu dah bertukar jadi katil untuk tidur, ala-ala Transformers gituh. Upper deck and lower deck. Ajaib.


kat Bang Khen kot. adek badek Bangkok
Finally sampai jugak Thailand, ambik masa 20 jam camtu. Takut ada, cuak ada, hepi ada. Entahla. Sampai-sampai je, organizer trip Thai kat Fac Medic sana tegur aku, 'are you from Malaysia?' Pergh. Rasa macam diberi honour gituh sebab aku insan terpilih, mungkin muka aku macam Malaysian kot, yang lain? Errrrr. Haha. Naik bas, check in, lunch, aktiviti bebas.
dah sampai. muka toya sebab tak mandi.


Hualamphong Train Station, Bangkok


polis kat sana sexy youuu. baju ketat-ketat =..=


ayed sempat lagi


ni namanya Tuk-Tuk. macam motor+kereta, best!


nila miss comel yang tegur aku, Miss Tatchanan


Tuk-tuk yang boleh muat sampai 6 orang. WTH?!


Bangkok




Hotel Sawasdee Khaosan Inn


muka lapa tapi tahan-tahan
Baru tau kat Thailand SUSAH gila nak cari makanan HALAL. Kat sebelah hotel kitorang macam petaling street, best gila, shopping! Nasib baik kat sana takde Bangkok Gangster. Tapi banyak jugakla bar, pub, and tak kurang juga PORK everywhere. Patah selera gua. Ada satu je gerai halal, tu pun jauh sikit from hotel. Barulah sedar, Malaysia is the best!

Malam pergi makan, post mortem, and dance practice. Then, tido! Hehe. 
I like! MyEm0.Com

Thank you for reading! Love, Hanim :)

5 109 orang komen:

Hazwani Harun said...

hahaha...lawak gila..mula baca dah gelak guling2..

Hanim Nordin said...

haha. segannn.

sitinurul said...

waa seronokk syggg! :D

Hanim Nordin said...

seronok syg. jom jom! :)

Anonymous said...

org x bg pn g jgak... huh xmo lyan