Wednesday, June 15, 2011

SECRET RECIPE kek TAK HALAL rupanya!

google image for secret recipe chocolate brownies


Artikel ni amek dekat email. Sila forward kalau rase betol. Abaikan kalau rase tak betol. Huwaa. Dilemma nyer nak makan lagi ke tak T__T


"Kadang-kadang aku memang semacam tak paham, rasanya dah hampir semua makanan kat Malaysia ini dah tak selamat dah!


kata jer Malaysia ini negara islam?
tapi persekitaran?
kedai-kedai makan pun banyak yang was-was!
Sikit-sikit buat makanan mesti nak masuk inzim babi ker? DNA babi ker! macam wajib letak pulak dah!


Berikut kenyataan yang dikeluarkan Panel Pengesahan Halal Malaysia Bil.14/2011:


Mesyuarat Panel Pengesahan Halal Malaysia Bil.14/2011 yang diadakan pada 12 Mei 2011 telah memutuskan permohonan Syarikat Puratos Malaysia Sdn Bhd ( JAKIM-20100609-123757 ) adalah tidak berjaya berikutan penemuan Deoxyribonucleic Acid (DNA) babi dalam bahan ramuan yang digunakan syarikat tersebut. Dua ramuan terbabit ialah ‘ Whole Egg Powder ’ dan ‘ Whole Milk Powder .’
CLICK >>penemuan DNA BABI dalam bahan ramuan syarikat ini

SECRET RECIPE telah menggunakan bahan-bahan daripada Syarikat Puratos iaitu:


1.TALENTO BROWNIES CONCENTRATE SECRET RECIPE
BRAND: PURATOS
- PURATOS MALAYSIA SDN. BHD.
30/11/2011


2.TALENTO CAKE CONCENTRATE SECRET RECIPE BRAND: PURATOS
- PURATOS MALAYSIA SDN. BHD.
30/11/2011


Justeru, orang ramai dinasihatkan supaya melayari laman web www.halal.gov.my untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai syarikat yang memiliki SPHM.

Thank you for reading! Love, Hanim :)

2 109 orang komen:

zulfadli zulkifli said...

ri2 starbuck yg haram..
skrg secret resipe plak..
adoii

Hanim Nordin said...

haha. tak tau plak pe pasni.