Monday, June 20, 2011

(Makan-Makan) Nasi Arab sedap, hanya di Restoran Saba, Cyberjaya

Sesiapa yang rasa teringin nak makan nasi arab, bolehlah singgah Cyberjaya, Restoran Saba. Nak guide sendiri tak tau katne, tapi yang tau dekat area-area stesen bas.

Serious, apa yang buat nasi arab ni special, nasi dia yang panjang-panjang! Selalu makan nasi semua yang comel kecik-kecik je, ni panjang pulak, cane tuh?

Untuk mereka-mereka yang diet sangatlah TIDAK sesuai untuk makan nasi arab ni, sebab nanti ada unsur-unsur nak TAMBAH nasi, kalau amek sikit, cayelah, gerenti tak cukup. Heheh.

nak order pun nak pose =.='
mama da macam malaysia's next top model ;p

muka-muka tak sabar nak makan

happy fathers day, ayah :) gambar tak cantik pulak :(



Mine. Share-share sebab sepinggan besar banyak sangat

Kambing one's. Cer carik mane kambeng yang tersembunyi

Sos. Sedap la jugak. Macam lebey kurang kisaran cili, tomato dll.

Ayam one's.  Tersembunyi di sebalik timbunan nasi
Depan restoran. Abaikan model tak berbayar tersebut

Tak rugi pun makan nasi arab tu sebab harga lebih kurang RM15+ sepinggan besar, boleh share 2 3 orang lagi. Sedap memang sedap ah, orang pun ramai, perut pun konyang.

Anyway, nak amek kesempatan wish ayah tersayang, Encik Nordin, HAPPY FATHER'S DAY. Kakngah tak sempat nak bagi hadiah, sekadar wish yang bermakna untuk ayah yang disayangi.

Terima kasih sebab jaga kakngah selama ni. Kata-kata je tak boleh nak buktikan betapa bernilai nya pengorbanan ayah kat kakngah and family kita. Terima kasih untuk segalanya. Kakngah sayang ayah :)
Thank you for reading! Love, Hanim :)

5 109 orang komen:

ct N honey said...

belum rasa lagi nasi arab ni,kat seremban ada satu kedainya,tapi selalu penuh....

Hanim Nordin said...

haah. kazen cakap kat seremban pun ade satu, sedap jugak. nak try la klu lalu sane :D

zulhaidi said...

mai kat tganu la....sye kije kat restoren arab... mane la taw kot2 leh murah... yang kat atas tu mcam nasi mandy... masak dlam tanah~~ spesel giler la~~ hrga pon lebih kurang jew... kaw2 punyer...

Hanim Nordin said...

@zulhaidi : haha. jauhnye ganu. nanti klu org singgah sane, org try usha2 yerk. btw, masak dlm tanah?? cuaks nye. haha

Anonymous said...

bagi saya nasi arab Damsyik kat Senawang lagi sedap