Wednesday, January 22, 2014

My Pink Keyboard Protector Had Arrived!

Assalamualaikum.

My lappy is white in color, so nak jaga kebajikan dia agak remeh berbanding lappy biasa sebab kena lap setiap 3 hari, senang kotor mahh. And brand toshiba pun susah nak cari semua perkakas dia, include keyboar protector. Mula-mula aku pakai yang plain punya, means dia tak ikut alur keyboard ni la. Then cepat gila habuk, sabar jela. Serupa tak payah pakai kan. Huh. Tapi bila tak pakai nak buat pape nak2 time tengah handle printer lama aku tu, ink terkeluar2 melekat kat tangan, nak pegang keyboard pun lapik dengan tisu. Then satu hari aku try cari kat ebay after di promo kawan aku, tak penah2 aku membeli kat ebay, tapi sebab darurat, last2 jumpa jugak yang kena dengan lappy aku. Warghhhhh. Bila first time aku tengok, i was like : 


Geram je tengok. Sebab bukan design biasa, keyboard protector dahla ikut alur keyboard, siap berkaler2 lagi. Stressss. Dah pening nak pilih, rambang mata! Mula-mula aku nak pilih design yang full punya, warna hotpink, tapi dah sold out. Wuwuwu.

This one dah sold out


Haa, so aku pilihla yang transparent punya macam kat atas tapi kaler dia only kat keypad je. Hee, aku keliru antara soft pink dengan hotpink, tapi sebab aku pikir laptop aku putih so better kena dengan hotpink sebab baru nampak menyerlah. And tanya my friends pun mana yang okay, dorang pun cakap hotpink. Yang berbaloinya, dahlah cantik, buy one free one pulak tu! Yang free tu plain transparent punya lah tapi ikut still ikut shape keyboard. Weeee. Seronok. Cecepat aku beli even tengah kering pun. Janji kebajikan lappy terjaga. Hihi.

So, finally pagi tadi dah sampai! Patutnya sampai dalam tengah bulan Feb katanya tapi tak sampai dua minggu dah sampai. Thankiu! Suka sangattt. Ceria lah lappy aku ni. Seronok!

Before. Original keyboard


After dah pasang keyboard protector hotpink heeee

Zoom In


Kena dengan mouse aku. Seronok :DD
Free transparent keyboard protector

So this is the website : http://www.ebay.com/itm/221244602306 
Tapi this one for my lappy la. Boleh search lain kalau lappy uols lain. I bought it at $7.99 using my Bank Islam VISA debit card with FREE shipping! Buy one free one lagi! Seronoknyaaa and my feeling right now was like :


P/S: Tadi aku bukak balik website tu, design aku ni pun dah sold out! Wah sangat bahaya selamat jumpa awal. Hihi :)
Thank you for reading! Love, Hanim :)

1 109 orang komen:

wiida Ribbon said...

cantiknye!!! laptop ko fully white, mmg lawa la! <3 cantik cantik!