Thursday, December 22, 2011

Teknik Untuk Mendapatkan Effect Langsing Ketika Bergambar

Assalamualakum.

Cane nak mula ek. Okay fine. Kite terus ke tajuk utama.

'Cara-cara untuk nampak langsing ketika bergambar'

Anda rasa tembam? Atau badan gemuk, paha besar macam gajah, perut boroi macam ahli sumo. Bila bergambar semua tak kena, angle sini tembam, angle sana boroi. Tension? Tipula tak kan. Oh tak mengapa! Jangan risau. Masalah itu semua boleh diatasi dengan beberapa teknik khas yang aku reka khas untuk korang. Muehehe.

PERTAMA
Pastikan korang mempunyai sebuah belt ala-ala The Rock yang baru lepas menang WWE. Lagi besar saiz dia, lebih mujarab. Fungsi? Untuk meng-compress-kan segala lemak-lemak degil di perut dan menyembunyikan lemak tersebut disebalik belt tersebut. Makin banyak lemak, makin besarla belt korang. #Tipulebey,sila jangan percaya
Contoh belt yang besar. Tapi ni besar sangat. Hanya sesuai untuk bro yang dada berketul ONLY
KEDUA
Untuk gegirl yang mempunyai bahagian bawah yang besaq. Haa! Ini tips terbaik untuk korang. Jangan pakai seluar. Pakai skirt je. Segala jenis lemak korang akan tersembunyi di sebalik skirt tuh. Senang kan kan. See. Tapi dah tau paha tuh da besaq, janganlah dok sebok bebeno nak pakai skirt pendek. Tuh pun mungkin kalau ada yang megah rasa lemak-lemak comel memang nak tayang khas kat orang, silakanlah buat. Tapi memang aku dan kengkawan lain bakal mula la jadi Rogayah & Kak Temah, mengumpat. Hehe. Kantoi lak kan. Tapi aku takkan cakap papela, cume yang bakal terkeluar dari mulut aku ialah 'BERANI'. Titik. Paham-paham sendiri jela eh. Haha.
Oh! Sape yang pakai camni sumpah loser mintak penampar limapuluh kali.
KETIGA
Ni optional. Untuk orang-orang yang tak berapa nak tinggi macam aku, semestinya wajar pakai heels/kasut tinggi untuk effect yang lebih langsing. Muehehe. Memangla tak langsing sangat, tapi at least bila tangkap gambar, nampakla macam badan kita kena tarik dengan gravity ke atas, lantas nampak seperti model yang tinggi lampai dan langsing ala-ala Nasha Aziz gituhh. Tapi hakikatnya, it's just a dream. Sad bebeh. So sad.

Nak jadi camni?
Or camni?
Hehe. Choices is on your hand. So, if korang nak photoshoot tapi segan badan tengah tembam, bolehlah try tips-tips kat atas even tak berapa nak betul. Eh, tapi boleh pakai okehh. And this is the result of the above tips I just gave,

ini model yang tak berbayar ye kengkawan. jadi pose tak bape nak menjadi. -.-
See. Even tak berapa nak slim, eh tapi untuk aku yang berbadan tak berapa nak kurus, after snap pic nih, i was like 'OMS! Bile nak kurus camni? Fake gilax!' Tuh haa tang perut, lemak sume mengecut. Mak shukeee!

excited! nak menari-nari sampai pagi esok.

Thank you for reading! Love, Hanim :)

3 109 orang komen:

gamep01nt said...

MAkwe mane yg pic no 2 tu??

anisyafiqah said...

teruk btol kakngah menari..haha

Hanim Nordin said...

@gamep01nt: xtau. google marii.
@anis : hahah. skali skale.